Tıkınırcasına yeme bozukluğu, kişinin aşırı miktarda ve kontrolsuz yemek yemesidir. Kişi normal yiyebileceğinden çok daha fazla yemeği çok kısa sürede yer. Karnı tok olsa bile yemeğe devam edebilir. Genellikle kişi, yalnızken hiç çekinmeden aşırı yemek yer ve yemek yeme isteğinin kontrolu dışına çıktığını hisseder ancak kendini engelleyemez.

Tanı koyabilmek için kişinin en az 6 ay süre ile haftada en az 2 gün tıkanırcasına yemek yiyiyor olması gerekir. Bu tıkanırcasına yemek yeme atakları bazen haftada 2 ya da 3 kez olabilir. Genellikle akşama doğru ve gece bu ataklar gözlemlenebilir. Bu ataklar sırasında kendinden tiksinme hissedilebilir ve bu davranışı değiştirmek konusunda çaresizliğe kapılabilirler.

Bulimia nervoza ile temel farkı yeme ataklarından sonra, herhangi bir laksatif ilaç, kendi kendini kusturma, idrar söktürücü alma gibi eylemlerde bulunmazlar.

Tıkınırcasına yeme bozukluğu olan kişilerde, obezite ve morbid obeziteye bağlı başka sistemik ve metabolik hastalıklarında belirtileri gözlemlenebilir. ( hipertansiyon, kalp hastalıkları, diyabet gibi )